Sütün Faydaları

Sütün içinde vücudumuza lazım olan birçok şey vardır. Süt bu özelliğiyle oldukça önemli ve faydalı bir besindir. Ağırlıklı olarak koyun, keçi, inek ve manda sütünü tüketiriz. Bu sütleri içerek tüketmemizin yanı sıra, tereyağı, peynir, yoğurt, kaymak, krema ve sütlü tatlı yapımında kullanırız. Süt oldukça çabuk bozulan bir gıdadır. Bu nedenle çok çabuk mikrop üreten sütü iyice kaynatarak kullanmalıyız. Sütü kaynatırken şuna dikkat etmeliyiz, sütün kaynamaya başladığı zamanki derecesi 70-80 derecedir. Mikroplar ise 100 derecede etkisini kaybeder bunun için yapmamız gereken şey kaynamaya başlayan sütün üzerinde oluşan kaymağı delerek kısık ateşte 5-10 dakika daha kaynatmaktır.