Balığın Faydaları

Balık, denizlerde, göllerde, nehirlerde, derelerde balık üretim havuzlarında yaşayan vücudumuz için gerekli olan, içinde protein, yağ, fosfor, kalsiyum, klor, iyot ve ayrıca A, B ve P vitaminleri bulunan oldukça gerekli bir besindir. Denizlerde yaşayan balıklar tatlı suda yaşayanlara oranla daha lezzetlidir. Bütün balıklar farklı mevsimlerde türlerine göre daha yağlanırlar. Balıklar genellikle sonbahar ve kış mevsiminde daha çok yağlı olurlar. Genelin aksine sardalya balığı yaz mevsiminde daha çok yağlı olur.
Sindirim sistemimiz açısından beyaz etli ve az yağlı olan balıklar daha iyidir. Balığı ızgarada tavada ve balıkla yapılan birçok yemekte kullanarak tüketiriz. Balık eti çok çabuk bozulur bu nedenle tazesini almaya özen göstermeliyiz. Balık çocuklar ve nekahat dönemindeki hastalar için de oldukça değerli bir besindir. Çok sayıda türü ve iyi bir protein kaynağı olan balığı mümkün olduğunca fazla tüketmeliyiz.