Kol Kası Nasıl Yapılır


Kol kası erkekte gücün sembollerinden biridir. Üstelik sadece bir sembol olmaktan da öte güce dayalı aktivitelerde verimi oldukça artırır. Vücut geliştirmede en temel çalışmalardan biri olan kol kası geliştirmesi vücuttaki karın kası, bacak kası gibi bölgeler de göz önüne alındığında bir hayli kolaydır. Güçlü ve güzel görünümlü kol kasları için ev ortamında uygulanabilecek en etkili yöntem dambıl ve şınavdır. düzenli olarak uygulanan dambıl ve şınav programları ile birkaç ay içerisinde çok daha güçlü kol kaslarına sahip olabilirsiniz.
Kol kası geliştirmek için işin püf noktası istikrarlı ve düzenli çalışmak ve yeterli miktarda protein ile beslenmektir. Vücut gelişiminde idmanlar kadar beslenme, düzenli yaşam ve dinlenme de rol oynamaktadır.
Yalnızca iki adet dambıl ile evde birkaç ay içerisinde çok daha güçlü kol kaslarına sahip olmak için çeşitli ağırlık kaldırma teknikleri uygulanabilir. Farklı ağırlık kaldırma yöntemleri ile omuz, kol, sırt, göğüs ve bilek kaslarının yanı sıra bacak kasları dahi güçlendirilebilir.
Dambıl ile göğüs kaslarınızı çalıştırmak için uygulayabileceğiniz hareketler;
Dumbbell Flyes
Bu hareket ön omuz ve tüm göğüs kas grubunun çalışmasını sağlar.
Dumbbell Bench Press (Close).
Bu hareket göğüs kaslarının altında çizgi çekilmesini ve arka ile yan kol kaslarının gelişmesini sağlar.
Dumbbell Pullover
Bu hareket kol altı ve göğsün yan kaslarının çalışmasını, güçlenmesini sağlar.
Gelelim asıl konumuz olan kol kası geliştirme tekniklerine.
1. Kol kası geliştirme tekniği Dumbbell Curls:
Bu hareket ile ön omuz ve pazu bölümünü geliştirir, kolun üst kısmının hacim kazanmasını sağlar.
2. Kol kası geliştirme tekniği Hammer Curls:
Hammer Curls hareketi Kolun kıvrım noktalarının yukarıdan aşağı gelişimini sağlar. Kolun içe doğru bükülme kuvvetini artırır.
Kol kası gelişimi ile ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümünü kullanarak sorabilirsiniz.