Sırt Kası Geliştirme, Barfiks, Antrenman, Vücut Geliştirme


BARFİKS ÇEKMEVücudun üst bölgesindeki birçok kası çalıştıran barfiks hareketi vücut geliştirme ile uğraşanların da en temel hareketlerinden biridir. Çalışma sırasında sadece sırt kası değil, omuz, arka kol, pazu ve karın kasları da çalıştırılır.  Her yerde uygulanabilir olması evde sırt kası geliştirmek isteyenler içinde çok tercih edilmesine olanak sağlar. Barfiks hareketi değişik tutuş ve uygulama teknikleri sayesinde vücudun birçok kas grubunu çalıştırma imkanı sağlar.
BENT OVER BARBELL ROWING
Uzun barlı halter ile yapılır. Ayaklar omuz genişliğinde açılıp gövde tabana paralel bir pozisyon alınarak, halter omuz genişliğinde tutulur. Diz kapakları ayak parmak uçlarını geçmeyecek şekilde dizler bükülerek geriye yaslanılır. Helter karın bölgesine doğru çekilir ve ardından başlangıç pozisyonuna dönülür. BENT OVER BARBELL ROWING doğru bir şekilde yapılması gereken, zorlu bir harekettir. Yeterince ısınmadan başlanan antrenmanlar veya yanlış çalışmalar sonucu bel sakatlanmalara yol açabilir.
ONE ARM DUMBBELL ROWING
Diz yüksekliğinde bir zeminden tek el yardımıyla destek alınarak uygulanır ve dizler hafifçe bükük durularak denge güçlendirilir. Yerden alınan dumbell boştaki elle kavranarak göğse doğru hafif çapraz bir şekilde kaldırılır. Bu şekilde setler halinde tekrarlanır. Sırt kası gelişiminin yanı sıra kol ve pazuların gelişiminde de etkili bir çalışma sağlar.

T-BAR ROWING
T-Bar Rowing adı verilen bir alet ile yapılır. Vücudun üst kısmı zemine paralel ve dizleri hafifçe bükülerek ağırlık kavranır.  Ayakların genişlik mesafesi omuz hizasına uygun olarak tutulur. Ağırlık kaldırılırken harekete senkron bir şekilde yavaşça nefes verilir, başlangıç pozisyonuna dönerken yine yavaşça nefes depolanır. Hareket sırasında sakatlanmalardan korunmak için yavaşça uygulamalı ve öne doğru çok fazla eğilmeden vücut dengesi korunmalıdır.