Mide Ekşimesi


Mide Ekşimesinin Nedenleri Ve Tedavisi
Midede yanma ile beraber ekşime oluşmasının çeşitli nedenleri var. Ama en sık rastlanan mide ekşimesi nedeni yanlış yeme alışkanlıklarıdır. Bozuk gıdalar tüketmek, fazla yemek ve yemekten sonra yatmak hemen herkesin bilerek ya da bilmeyerek yaptığı yanlış yemek alışkanlıkları arasındadır. Hal böyle olunca mide ekşimesine çok sık rastlanması pekte şaşılacak bir durum değil. Aynı zamanda mide ile onikiparmak bağırsağı ülseri, safra kesesinin iltihap kapması, gastrit ve reflü de mide ekşimesine neden olur. Eğer mide ekşimesi yaşanıyorsa alkol kullanmak bunun artmasına sebep olur. Bu nedenle alkol ve alkol içeren gıdalardan uzak durmanızı öneririz.
Mide Ekşimesi Nasıl Önlenir ve Tedavi Edilir?
Mide ekşimesinden kurtulmak için öncelikle yemek alışkanlıkları değiştirilmelidir yoksa yine kendisini gösterir. Bu sebeple fazla yemekten kaçınılmalı, yemek yedikten hemen sonra yatılmamalı ve eğilip kalkılmamalıdır. Yemekleri yavaş ve iyice çiğneyerek yemek mide ekşimesinin oluşmasını engellemekte oldukça etkilidir. Ayrıca çalışırken dinç olmak için sık sık kullanılan kafeinli içecekler kesilmeli, alkol ile asitli içecekler mümkün oldukça içilmemelidir. Bu içecekler dışında aşırı baharat tüketiminden de vazgeçmek yararınıza olacaktır.
Tavsiyelere uyduğunuz sürece mide ekşimeniz düzelir. Eğer düzelmezde sindirim sistemi hastalığı kaynaklı olabilir bu yüzden doktora başvurulmalıdır.