Tansiyon Düşürücü


Tansiyon sözlük anlamı olarak basınç ve gerginlik demektir. Sağlık alanındaki kullanımı gerçek anlamına paraleldir. Sağlık alanında yani TIPTA her insanın bünyesinin farklı olması dolayısıyla kiminin normalleri başkaları için normal olmayabilir. Bu sebepten dolayı normal tansiyon değerleri kişiden kişiye değişse de yaşa bağlı olarak bir takım değişimler söz konusu olsa da sistolik (büyük tansiyon) 120 ile 140 (12 – 14) arası normale yakın kabul edilebilir. Diastolik (küçük tansiyon) ise 70-90 (7-9) arasında kişinin sağlık durumunun risk altında olmadığı anlamına gelebilir.
Kilo artışına paralel olarak kişinin tansiyon riski de artar. Kiloda her %10′luk artış tansiyonu da 7 mmHg oranında artırmaktadır.
Tansiyonu kontrol altına almak için tuz tüketimini sınırlamak çok önemlidir.
Tansiyon düşürücü olarak kullanılan bazı bitkisel yöntemler de vardır.
Örneğin; Sarımsak , alıç çayı, limon ve zeytin yapraklarının tansiyonu düşürücü etkileri bilinir.
Sabah kalktığınızda aç karnına 4-5 adet ceviz yediğiniz takdirde ve bu uygulamayı uzun bir süre devam ettirdiğiniz takdirde tansiyonunuz düşecektir.
Alıç çayı, kalbi güçlendirir ve kan basıncının düzenlenmesine yardım eder. Hiçbir yan etkisi olmaması da cabası. O yüzden günde 1-2 bardak alıç çayını bal yardımıyla hafif tatlandırarak öğün aralarında tüketmeniz faydalı olacaktır.