Adonis Kası Nasıl Yapılır


Karın kası denildiğinde genelde erkeklerin aklına baklava biçiminde bir karın bölgesi gelir. Fakat kadınlar için durum farklı. Genç kızların favorisi Adonis!
Adonis Kası Nedir ve Nasıl Yapılır?
Adonis Kası, vücuttaki yağ oranının minimum seviyelerde olmasına bağlıdır. O yüzden düzenli beslenme, kardiyo çalışmaları ve karın kası idmanları gibi komplike çalışmalar gerektirir. Bazı erkeklerse fizyolojik yatkınlık olarak Adonis konusunda çok şanslı doğarlar. Hiçbir ekstra çaba göstermeden genetik yatkınlık eseri adanois kasına sahip olanlar da vardır. Biz bu yazımızda genetik yatkınlığı olmayanlara sistemli bir çalışma ile nasıl Adonis Kası’na sahip olacaklarını anlatacağız. Karın kası çalışmaları ve beslenme programları çoğu kişi için kolay değildir ve uzun süren yoğun çabalar gerektirir. Bu nedenle karın kasları erkeğin vücudunda taşıdığı azim ve istikrar sembolüdür.
Adonis kası İngilizce’de abdominal muscles ya da six pack abs olarak adlandırılır. Karın ve kasık arasında yay şeklinde bir görünüme sahiptir. Vücuttaki yağ oranı %10′un üzerinde olduğu sürece adonis kaslarıgörülmezler. Bu nedenle düzenli beslenme ve kardiyo egzersizleri yardımıyla vücuttaki yağ oranı dengelenir. Egzersizlere paralel olarak sürdüreceğimiz adonis kası antrenmanları ile mide, karın ve adonis kaslarımızı geliştireceğiz.

Evde Adonis Kası Yapma Egzersizleri

Öncelikle her yerde uygulayabileceğiniz bir teknikle başlıyoruz. Yere sırt üstü uzanıp, bacaklarımızı birleştirdikten sonra dizlerimizi bükmeden ayaklarımızı kaldırıyoruz. Basit bir yöntem gibi gözükse de en etkili karın kası çalışmalarından biridir. Tekniği geliştirmek için ayaklar yukarı kaldırılırken bir yandan göğüse kadar yarım mekik çekilebilir.
(Önerilen program: Birer gün dinlenmeli olarak (2 x 20 tekrar))
Bu çalışmalar yapılırken bir yandan yağ oranını azaltmak adına; koşu, bisiklet sürme, yüzme gibi kardiyo egzersizleri yapılmalıdır. Sıradaki hareketimiz ise yatay bir zeminde mekik çekmek’tir.
(Önerilen program: Birer gün dinlenmeli olarak (maksimum x 3 tekrar))
Mekik aynı zamanda mide, bel ve karın kaslarının gelişiminde uygulanan en temel harekettir.
Adonis kaslarımızı geliştirmek için uygulayabileceğimiz bir diğer hareket iseHanging Leg Raises adı verilen ve bir barfiksdemirine asılı halde bacaklarımızı karnımıza çekerek uyguladığımız egzersizlerdir. (soldaki uygulama görselini inceleyiniz.)
Ellerimiz karşıya bakar şekilde asılı olduğunuz barfiks demiri üzerinde, dizlerimizi kırarak bacaklarımızı azami bir şekilde yavaşça midemize çekeriz. Isınma egzersizlerinin ardından yapabildiğimiz maksimum tekrar adetini belirleyip, bu adeti düzenli aralıklarla günde 3 kez tekrarlayarak çalışmamızı sürdürürüz.
Unutmayın, karın bölgesindeki kasları görünebilir kılmak için sadece antrenman yapmak yeterli değildir. Düzenli ve sağlıklı beslenerek yağ oranınızı %10′un altında tutmalı ve azimli olmalısınız.