Şınav Nasıl Çekilir


Günümüzün erkekleri ve kadınlarında kilo vermeye yönelik bir takım çabalar görürüz. En başta kilolu biriysek eğer, çeşitli spor aktivitelerine başvurarak bu kilolardan kurtulmaya çalışırız. Örneğin spor salonlarına giderek çoğu kişi zayıflamaya çalışır fakat vücudundan memnun olduğu halde bölgeselzayıflama isteyen kişiler, çeşitli kasları çalıştıracak hareketler yaparak vücutlarının istedikleri bölgesini en iyi şekle sokmaya çalışırlar.
Yukarıda bahsettiğimiz bölgesel zayıflamaya örnek verecek olursak eğer; Bir mekik çeken insan, elleri ensesindeyken yatarken, kalkınca ve bunu 5 kez art arda yaptığında tam da göbek ve bel kısımlarında bir ağrı oluştuğunu gözlemler. İşte bu ağrı vücuttaki bölgesel kasların çalıştığına işaret eder ve göbeğinde fazlalık bulunanlara genellikle bu yüzden mekik çekmeyi tavsiye ederler.
Aynı orantıda bu göğüs bölgesi için de geçerlidir. Kimi kadinlar göğüslerini daha yapılı hale getirmek için, kimisi ise büyük olan göğüslerden (kadın ve erkek) memnun olmadığı için çeşitli bölgesel hareketleri yapmaya gayret ederler. Göğüs bölgesi için en etkili hareket şınav çekmektir.

Şınav Nasıl Çekilir

Şınav, çevremizde gözlemlediğimizde bir ceza yöntemi olarak kullanılsa da spora düşkün ve vücudunda bölgesel bir zayıflama yapmak isteyen insanların kullandığı en etkili kas çalıştırma tekniklerinden bir tanesidir.
Şınav, vücudu belirli bir hizadayken kollar sabit olacak şekilde yerdeyken, vücuda paralel olarak kafa karşıya doğru bakar ve eller, dirsek bölümünden yavaşça kırılarak (kıvrılarak) yere doğru göğsün inmesi sağlanır, daha sonra ise eller ile yere bir baskı uygulayarak tekrar vücudu eski haline getirmektir. Yani kırılan dirseği, tekrar düzleştirmektir. Şınav çekerken hızlı yapmamaya ve kafanın yere doğru bakmamasına özen gösterilmelidir. Çünkü bunlar, şınavı kolaylaştıracağı için vücuda da hiç bir etkisi olmayacaktır. Aynı şekilde kalça kısmının vücuda göre daha yukarıda olması ve paralelliğin bozulması da şınav hareketini kolaylaştıracağı için hiç bir etki sağlamayacaktır şınav çekenler için.
Şınavın göğüs ve kol kası yapmak isteyenler için önemli bir hareket olduğundan bahsetmiştik. Çünkü şınav, vücudun ağırlığını göğüslere ve kollara yükleyerek hareketleri tekrarlandığı için göğüs kası, kol kası yapmada ve göğüs bölgesindeki yağların atılmasında çok önemli bir harekettir.