Diş Beyazlatma Teknikleri


Bakımlı, temiz ve beyaz dişler ile birçok konuda avantaj elde edersiniz. Çünkü etrafınızdan sakladığınız sarı dişleriniz olmazsa rahatça gülebilirsiniz bu da kendinize olan güveninizi arttırır. Kendinize olan güveninizin artması sonucunda iş görüşmesi gibi durumlarda daha fazla şans elde edersiniz. Peki dişlerinizi nasıl daha beyaz yapabilirsiniz? Diş beyazlatma tekniklerinelerdir?
Diş beyazlatma yöntemlerinden önce dilerseniz sararma sebeplerine kısaca değinelim. Diş sararmasına gün içinde yediğiniz veya içtiğiniz birçok şey sebep olabilir. Özellikle çay, kahveve sigara kullanmak dişlerinizin hızlıca sapsarı bir renk almasına neden olur. Eğer sizde böyle bir durumla karşı karşıyaysanız, sarı dişleriniz yüzünden rahatça gülemiyor ve geriliyorsanız artık beyazlatma zamanı gelmiş demektir. Diş beyazlatmak için çeşitli yöntemler vardır. Biz ilk olarak doğal yöntemleri anlatacağız. Çünkü her zaman önce doğal yöntemlerin denenmesi gerekir. Eğer doğal yöntemler işe yaramazsa diğer teknikler uygulanmalıdır.
Doğal olarak beyaz dişlere kavuşmanın en kolay yolu dişteki bakterilerden kurtulmaktır. Bunun en iyi yolu düzenli olarak dişlerin fırçalanmasıdır. Ayrıca diş beyazlamasına destek olması açısından bitkilere de başvurulabilir. Bütün aktarda bulabileceğiniz çeşitli bitkiler daha beyaz dişlere sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Çilek tüketimi sararan dişlerin beyazlamasına yardımcı olur. Ayrıca olgun bir çileğe diş fırçanızı batırıp o şekilde dişlerinizi fırçalamanızda yardımcı olacaktır. Dilerseniz bir tatlı kaşığı adaçayı ile bir çay kaşığı karbonat karışımı hazırlayabilir ve bununla dişlerinizi fırçalayarak beyazlama sürecine olumlu bir katkı sağlayabiliriniz. Ama unutmayın ki fazla karbonhidrat kullanımı dişlere zarar verir.
Doğal yöntemleri uyguladığınız halde dişleriniz hala beyazlamadı ise ya da beyazlama süreci için uzun bir zamanınız yoksa son yenilikleri tercih edebilirsiniz. Çeşitli yöntemler kullanılarak hidrojen peroksit ve benzer maddelerin diş tabakasına gönderilmesi sağlanır. Böylece dişlerde hızlı bir beyazlama görülür. Bu işlem iki farklı şekilde uygulanmaktadır.
Evde Diş Beyazlatma
1- Evde Diş beyazlatma yöntemi: Home Bleaching olarak bilinen bu beyazlatma yönteminde hekiminiz diş ölçülerini alıp size özel yumuşak ve şeffaf bir plak hazırlayarak bunu bir jel ile beraber verir. Bleaching maddesi olan bu jel hazırlanan plak yardımı ile dişlere uygulanır. Bu işlem günlük 2-8 saat arasında yapılmalıdır. Önerilen plağın gece takılmasıdır. Ayrıca her 7 ya da 15 günde bir hekiminize kontrol için gitmelisiniz. Dişler beyazlayana kadar bu yöntem uygulamaya devam eder.
2- Diş hekimi tarafından yapılan işlem: Diş hekiminizin muayenehanede uyguladığı bu yöntem Office Bleaching olarak adlandırılır. İlk işleme göre daha kolaydır. Diş hekiminiz tarafından çeşitli ışınlar ve kimyasallar dişlerinize uygulanarak 2-3 seans sonra diş beyazlaması sağlanır.