Kilo Vermek İçin Öneriler


Kilolu insanların hep daha iyi bir görüntüye kavuşmak istemesini, çevresinden aldığı olumsuz yorumlara ve kendini hiç bir zaman iyi hissetmemesine bağlamalıyız. Çünkü bu gibi durumlar, insanın canını oldukça sıkacağı için, psikolojik olarak kilolu bir insan sıkıntıya girebilir. Fakat kilo vermek aslında o kadar da zor bir şey değildir.. Bu yazımızda sizlere madde madde kilo verme hakkında yapmanız ve yapmamanız gerekenleri sıralayacağız.. Uyguladığınız takdirde kesinlikle bu yaz olmasa bile önümüzdeki yaz ayına kilo vermiş olarak çıkabilirsiniz.. Birçok yerde uygulanan diyetler ve spor programları, hiç bir işe yaramaz sanıyorsunuz öyle değil mi? Doğru. Çoğu zaman işe yaramazlar. :) O halde alttaki yazdıklarımızı madde madde okuyarak en sağlıklı kilo verme şeklini öğrenin..
  • Öncelikle kendinize bir günlük program çıkarmalısınız. Çalışma saatlerini, boş kaldığınız saatleri iyi ayarlayarak kendinizi, zayıflamaya motive etmelisiniz.
  • Hızlı kilo vermek için çevrenizde, internette satılan her zayıflama ürününe güvenmeyin. Belgeleri olmayan ürünleri almayan. En büyük hatayı burada yaparsınız.
  • Patates kızartması, et ürünleri (balık hariç), cips, kola, çikolata ve yağlı, bol karbonhidratlı yiyecekleri öncelikle hayatınızdan çıkararak başlayacaksınız. Eğer boğazınıza “dur” demezseniz çok zor olur zayıflamak.. Canınız çok isterse çok çok az bir miktar, tadabilirsiniz.
  • Öğünlerinize dikkat etmelisiniz. Gününüzü 6 öğüne bölün. 6 öğünde, normal 3 öğünümüzün arasına meyveli öğünleri sıkıştırarak kendimizi tok tutabilir, her öğünde azar azar yiyerek kilo verebiliriz. Yemekleri yağsız yapmaya özen göstermelisiniz.
  • Soğuk sudan uzak durun! Yaz aylarının gelmesiyle insanlar sıcaktan bunaldığında hemen soğuk suya koşarlar. Fakat bu suyun soğuk olması, kilolu insanlar için risktir! Çünkü vücuttaki yağları dondurur soğuk su. Bu yüzden ılık su içmekte veya buzlu suyu bekletmeden içmek en faydalısıdır.
  • Günde sadece ve sadece 20-30 dakika yürüyün. Eğer yoğun bir çalışma temponuz yoksa, günü evde geçiriyorsanız, komşuya kadar, akrabalarınıza kadar veya markete, pazara, alışverişe gidebilirsiniz. Adımlarınızı büyük ve tempolu atarsanız, kilo vermeniz oldukça kolaylaşacaktır. Ayrıca evinizde günlük olarak 100 mekik çekmeye çalışın. Göbek eritmede bir numaradır!
  • Günde en az 1,5 litre su içmeye özen gösterin. Su, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını sağlayacağı için kilo vermek için önemli bir yere sahiptir..
  • Yeşil çay için. Günde en az 1 en fazla 3 fincan olmak üzere yeşil çay, bağırsakları çalıştırır ve hızlı, sağlıklı biçimde kilo vermenizi sağlar. Bu arada.. Çaylarınızı içerken sakın şeker atmayın. Eğer tadı kötü geliyorsa eczaneden tatlandırıcı alarak 1′er tane atabilirsiniz çayınıza. Onun da fazlası olmayacak!
  • Sabah kahvaltılarını çoğumuz atlarız. Canımız bir şey istemez veya midemiz bulanır.. Fakat sabah kahvaltısı, güzel bir gün için çok önemlidir. Sabah kahvaltısını atlayıp, öğlenleri yemeğe saldırmak ve tıka basa yemek, kötü bir alışkanlıktır.
  • Yemekleriniz eğer 20 dakikada bitmesi gerekirken 5-10 dakika gibi sürelerde bitiyorsa ters giden bir şeyler vardır. Yoksa? Lokmaları çiğnemeden mi yutuyorsunuz? Çorbalar dışında ana menümüzdeki yemeklerin hepsini, -pilav dahildir buna- iyice çiğnedikten sonra yutmalıyız. Çabuk yemek yemek oldukça zararlıdır. Çünkü boğazdan geçen lokmalar, iyi öğütülemezse vücut tarafında n olduğu gibi depolanır. Bu da vücudun şişkinlik yapmasını sağlar.
  • Sık sık tartılın.. Sık sık tartılmalısınız kilo verme sürecinde. Bu süreci iyi takip etmek sizi pozitif yönde motive edeceği için kilo kaybınızı izleyerek tabir-i caizse gaza getirin kendinizi.. Fakat bunu; “Kilo verdim, artık istediğimi yiyebilirim.” gibi düşünmeyin sakın. Hata edersiniz.
  • Akşam yemeklerinizi iyi ayarlayın. Akşamları genellikle gece hayatı, gece sporu olmayan insanlar için oldukça risklidir. Bu öğünde yemeği az yiyerek ve kalori miktarları düşük besinler tüketerek akşam yemeğini atlatmaya çalışın. Geceleri ise sakın bir şey yemeyin.
  • Geceleri yatarken su içmek insanı şişirir. Bunun için yatmadan en az 15-20 dakika önce su içilmelidir ve suyun vücuda karışması beklenmelidir.
Ve 2-3 hafta gibi bir sürede kilo kaybı yaşadığınızı göreceksiniz. Belki de daha az bir sürede. Hayatınıza yön vermek sizin elinizde. Bir tarafta bol kalorili yiyecekler ve kilolu bir hayat, diğer tarafta ise sağlıklı, meyve ve sebzelerden oluşan güzel ve fit bir hayat..  Gerçekten kilo vermek istiyor musunuz? Tercih sizin..